پایش همه اقلام غذایی تراریخته فاقد برچسب گذاری توسط معاونت غذا و دارو
محصولات غذایی تراریخته فاقد برچسب گذاری توسط کارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تحت پایش قرار دارند

به گزارش روابط عمومی _ دکتر مریم بیگمی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: درج برچسب بر روی محصولات تراریخته جهت اطلاع مصرف کننده لازم و ضروری است.
وی گفت: محصولات تراریخته در دنیا هنوز به صورت یک جعبه سیاه شناخته میشوند و به طور عمده محصولاتی که در دنیا از نظر تراریختگی مورد قبول بوده که استفاده شود، انگشتشمار بوده است و باید بر روی این محصولات برچسب تراریختگی چسبیده باشد تا مصرف کننده مطلع شود.
وی ادامه داد:در عین حال ممکن است محصولاتی با منشاء تراریختگی داشته باشیم اما آثار تراریختگی نداشته باشند مانند روغنها که ممکن است ذرت منشاء آن تراریخته باشد اما روغن حاصل، اثری از تراریختگی نداشته باشد.
خانم دکتر بیگمی افزود : بیشترین محصولی که تحت عنوان تراریخته در ایران عنوان میشود روغن است که آنچنان نگرانی ندارد؛ چون اثری از پروتئین منشاء تراریختگی در روغن نیست.
وی گفت: واحدهای تولیدی که مواد اولیه و محصول تراریخته تولید و تاییدیه سازمان غذا و دارو را دریافت می کنند، ملزم به درج عبارت تراریخته روی برچسب محصول هستند.
دکتر مریم بیگمی تصریح کرد: بدین منظور در قالب برنامه عملیاتی ابلاغی سازمان غذا و دارو در سطح عرضه ،محصولات مورد نظر شامل پروتئین سویا، ذرت منجمد بسته بندی شده و دانه ذرت بسته بندی شده از نظر درج عبارت تراریخته مورد ارزیابی کارشناسان اینحوزه قرار گرفت و از محصولاتی که عبارت تراریختگی بر روی آنها درج نگردیده بود، نمونه برداری جهت بررسی توالی ژن تراریخته انجام وبه آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی معاونت غذا و دارو ارسال شد.
وی ادامه داد: در صورتی که توالی ژن تراریخته در محصولی شناسایی شود، با واحد تولیدی متخلف در خصوص عدم درج عبارت تراریختگی برخورد قانونی صورت می پذیرد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment