تب خونریزی دهنده کنگو با رفتار درست قابل پیشگیری است؛ مردم به توصیه های بهداشتی عمل کنند
نظام مراقبت بیماری ها افزایش تعداد بیماران مشکوک به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را در چند روز اخیر مورد شناسائی قرار داده است.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA
تب خونریزی دهنده کنگو با رفتار درست قابل پیشگیری است؛ مردم به توصیه های بهداشتی عمل کنند
نظام مراقبت بیماری ها افزایش تعداد بیماران مشکوک به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را در چند روز اخیر مورد شناسائی قرار داده است.
به گزارش روابط عمومی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این مطلب در جلسه دانشگاهی بررسی مسائل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که پنجشنبه 31 فروردین ماه برگزار شد گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری های مشترک انسان و دام است و مثل همه بیماری های با انجام رفتار درست و بهداشتی قابل پیشگیری است.
به گفته دکتر محمود رضا میری؛ در چند روز اخیر تعدادی از بیمارانی که به بیمارستان های استان مراجعه کرده اند دارای علائمی شبیه به علائم تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بوده اند که با هوشیاری کارکنان و پزشکان مراکز درمانی و اعلام به موقع، نظام مراقبت بیماری ها در این دانشگاه فعال شد و اقدامات لازم براساس دستورالعمل های علمی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 15 بیمار مشکوک بستری هستند و اقدامات تشخیصی و درمانی برای آنان در حال انجام است. افزود: تعدادی از بیمارانی که سلامت خود را بازیافتند از بیمارستان مرخص شدند.
دکتر محمود رضا میری گفت: این بیماری با اتخاذ رفتارهای درست قابل پیشگیری است و اگر کسانی که با دام و گوشت تازه در ارتباط هستند به توصیه های بهداشتی و مسائل حفاظتی عمل کنند احتمال ابتلا به بیماری بشدت کاهش می یابد.
وی انجام فعالیت های آموزشی برای افراد در معرض خطر، فراهم کردن امکان استفاده از اصول حفاظتی و مشارکت تمامی نهادها و افرادی که با دام در ارتباط هستند را شاه کلید اصلی برای پیشگیری از این بیماری عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: افرادی مانند دامداران، کارگران کشتارگاه ها و قصابان که در حمل و نقل، نگهداری، کشتار و فرآوری دام و فرآورده های دامی دخالت دارند بیش از سه چهارم مبتلایان به این بیماری را تشکیل می دهند.
به گفته وی برنامه های آموزشی از سوی معاونت بهداشتی دانشگاه به طور مستمر برای این گروه از افراد صورت می گیرد و لازم است تا مسئولین دامداری ها و کشتارگاه ها امکان حفاظت فردی برای افراد در معرض خطر را فراهم نمایند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نوع خاصی از کنه ها می توانند با نیش زدن دام های آلوده نقش ناقل را برای این بیماری داشته باشند و افراد سالم بعد از گزش توسط این کنه ها و یا له کردن کنه بر روی پوست به بیماری مبتلا می شوند.
وی همچنین تماس مستقیم با خون، گوشت و ترشحات لاشه دام آلوده را از دیگر راه های انتقال بیماری برشمرد و افزود: علاوه بر اقداماتی که در زمینه کنه زدایی از محل های نگهداری دام صورت می گیرد، تمام کسانی که با دام زنده و یا ذبح شده سرو کار دارند باید از تجهیزات حفاظت فردی مانند چکمه، دستکش و روپوش مناسب استفاده کنند.
وی از زنان خانه دار که در امر فرآوری گوشت دخالت دارند نیز درخواست کرد در زمان آماده سازی گوشت قرمز حتما از دستکش استفاده کنند و گوشت تازه را حداقل بعد از 24 ساعت قرار دادن در دمای یخچال قطعه قطعه و تمیز کنند.
دکتر میری مصرف خام و یا نیم پخته گوشت، جگر و سایر محصولات دامی را از دیگر راه های انتقال بیماری برشمرد.
شایان ذکر است بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) از بیماری های واگیردار و مشترک انسان و دام است که در مراحل ابتدائی با علائمی همچون تب ناگهانی، سردرد و بدن درد شدید، درد شکم، بی حالی، تهوع، استفراغ و خونریزی از بینی و یا خونمردگی همراه است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment