تقویت خود مراقبتی یکی از اهداف اجتماعی کردن سلامت است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خود مراقبتی را تاثیرگذار ترین اقدام برای کنترل بیماری های مزمن غیر واگیر و کاهش آسیب های اجتماعی برشمرد و گفت: برای نهادینه ساختن فرهنگ خودمراقبتی و تقویت مشارکت افراد در برنامه های نظام بهداشت و درمان چاره ای جز اجتماعی شدن سلامت نداریم.

تقویت خود مراقبتی یکی از اهداف اجتماعی کردن سلامت است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خود مراقبتی را تاثیرگذار ترین اقدام برای کنترل بیماری های مزمن غیر واگیر و کاهش آسیب های اجتماعی برشمرد و گفت: برای نهادینه ساختن فرهنگ خودمراقبتی و تقویت مشارکت افراد در برنامه های نظام بهداشت و درمان چاره ای جز اجتماعی شدن سلامت نداریم.
دکتر سید محمد هاشمی شهری با اشاره به گسترش عوامل خطر بیماری های مزمن غیر واگیر مانند چاقی، پرفشاری خون و دیابت در جوامع مختلف دنیا گفت؛ علاوه بر این دسته از بیماری ها، بیماری های نوپدید و بازپدید عفونی همانند سل و ایدز نیز به مجموعه تهدیدات سلامت بشراضافه شده است که به طور مستقیم با رفتارهای پرخطری همچون اعتیاد در ارتباط است.
وی پیشگیری از آسیب های اجتماعی را وظیفه مشترک تمام دستگاه ها و سازمان های دولتی و غیر دولتی برشمرد و گفت: متاسفانه موازی کاری و همپوشانی وظائف یکی از آسیب های مدیریتی در فعالیت دستگاه های متولی پیشگیری از آسیب های اجتماعی است.
دکتر هاشمی که به اتفاق محمدعلی حمیدیان، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان از "نمایشگاه کاهش آسیب های اجتماعی" بازدید می کرد بر ضرورت حمایت از سازمان ها و نهادهای مردم نهادی که در این حوزه فعالیت می کنند تاکید کرد.
وی افزود: با وجود تمام اقداماتی که از سوی نهادهای دولتی و یا حتی سمن ها صورت می گیرد، انجام فعالیت های خودمراقبتی و اتخاذ رفتارهائی که باعث حفاظت فرد در برابر خطراتی همچون اعتیاد به سیگار، الکل و مواد مخدر می شود همچنان وظیفه تک تک افراد جامعه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اهمیت نهاد خانواده و مدرسه در شکل گیری رفتارهای نوجوانان گفت: همه ما باید بدانیم که فعالیت های مرتبط با ارتقاء شاخص های آموزشی و تقویت یادگیری رفتارهای صحیح در سنین کودکی و نوجوانی لازمه داشتن جامعه ای پاک و عاری از آسیب های اجتماعی است.
شایان ذکر است نمایشگاه پیشگیری از آسیب های اجتماعی که تلفیقی از مشارکت دستگاه های دولتی و غیر دولتی مرتبط با سلامت می باشد با هدف ارائه آموزش ها و توانمند سازی گروه های هدف اجتماعی در برابر اعتیاد تشکیل شده است.
در این نمایشگاه داوطلبان سلامت و اعضاء کانون های سلامت محله در کنار تیم های سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پاسخگوی مراجعین هستند.
اجرای برنامه های متنوع آموزشی و فرهنگی، ارائه خدمات بهداشتی، آموزش مهارت های زندگی، مشاوره های فردی، معرفی خطرات و مضرّات اعتیاد، بيماريهاي واگير و غير واگير، رفتار های پر خطر و آسیب های اجتماعی، راه های پیشگیری از HIV ، سوء مصرف مواد مخدر و طلاق از جمله مهمترین محورهای آموزش قابل ارائه در این نمایشگاه است که از اول لغایت چهارم آذر ماه در بوستان فرهنگیان، واقع در بلوار معلم پذیرای بازدیدکنندگان می باشد.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment