ارزشمند ترین دستاورد نظام سلامت در چهل سال اخیر استقلال فکری، خودباوری علمی و اعتماد به نفس ملّی بوده است
روند توسعه زیر ساخت ها و اصلاح شاخص های سلامت کشور ما در 40 سال اخیر در دنیا کم نظیر بوده است امّا با وجود تمام این موفقیت ها معتقدیم که ارزشمند ترین دستاورد نظام سلامت در چهل سال اخیر استقلال فکری، خودباوری علمی و اعتماد به نفس ملّی بوده است.

ارزشمند ترین دستاورد نظام سلامت در چهل سال اخیر استقلال فکری، خودباوری علمی و اعتماد به نفس ملّی بوده است
روند توسعه زیر ساخت ها و اصلاح شاخص های سلامت کشور ما در 40 سال اخیر در دنیا کم نظیر بوده است امّا با وجود تمام این موفقیت ها معتقدیم که ارزشمند ترین دستاورد نظام سلامت در چهل سال اخیر استقلال فکری، خودباوری علمی و اعتماد به نفس ملّی بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این مطلب گفت: ممکن است برخی افراد مغرض و یا کم اطلاع اعلام کنند که در این مدت بقیه دنیا و کشورهای منطقه هم جلو رفته اند امّا پاسخ علمی ما که بر اساس مستندات سازمان های بین المللی استخراج شده است این است که سرعت رشد کشور در حوزه سلامت "در مقایسه با بقیه کشورهای دنیا" هم خیره کننده بوده است.
دکتر سید محمد هاشمی شهری در آئین افتتاح همزمان 31 طرح و پروژه بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با ذکر این مطلب که هم در مقایسه با خودمان پیشرفت کرده ایم و هم در مقایسه با دنیا جهش چشمگیری داشته ایم گفت: شاخص امید به زنده بودن یعنی تعداد سال هائی که امید داریم تا یک نوزاد در بدو تولد زنده بماند، از 55 سال به نزدیک 80 سال افزایش یافته و نکته قابل توجه این است که رتبه جهانی ایران از کشور 143 دنیا به رتبه 61 دنیا رسیده است.
وی استان سیستان و بلوچستان را تابلوی درخشان خدمات نظام جمهوی اسلامی ایران در حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: ماندگارترین و اثر بخش ترین اقدام نظام سلامت در این استان ورود به عرصه آموزش پزشکی است که تاسیس 3 دانشگاه علوم پزشکی در شمال، مرکز و جنوب استان را به دنبال داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این مطلب که تا کنون 21500 نفر از دانشگاه های علوم پزشکی استان دانش آموخته شده اند گفت: جمع کثیری از این افراد را نیروهای بومی استان تشکیل می دهند و دانش آموختگان این 3 دانشگاه همکنون در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان، کشور و حتی خارج از کشورمشغول به کار و فعالیت هستند.
وی افزایش زیر ساخت ها و تکمیل نظام شبکه را از دیگر دستاوردهای نظام سلامت در استان سیستان و بلوچستان برشمرد وگفت: در سال 1357 تنها 8 بیمارستان دولتی در استان پهناور سیستان و بلوچستان فعالیت داشت امّا به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، در سال 1392 یعنی ابتداء فعالیت دولت یازدهم تعداد بیمارستان های دولتی استان به 19باب افزایش پیدا کرد. دکتر هاشمی شهری افزود: با اجرای طرح تحول نظام سلامت و در راستای منویات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی توسعه جمهوری اسلامی که با هدف کاهش فشار مالی به بیماران و توسعه عدالت در سلامت اجرا شد 7 بیمارستان جدید به بیمارستان های قبلی استان اضافه شد و با افتتاح 7 بیمارستان دولتی دیگر که در آینده نزدیک به چرخه خدمت اضافه می شوند، این تعداد به 33 باب افزایش پیدا خواهد کرد.
دکتر هاشمی شهری تصریح کرد: در چهل سال اخیر با وجود 2 و نیم برابر شدن جمعیت استان سیستان وبلوچستان، تعداد تخت های بستری 5 برابر افزایش پیدا کرده است و این بدان معناست که میزان افزایش تعداد تخت های بیمارستانی 2 برابر میزان افزایش جمعیت بوده است.
وی دراین خصوص ادامه داد: با وجود رشد 5 برابری تعداد تخت های بستری در استان، هنوز هم با کمبود تخت بستری مواجه هستیم و متوسط تعداد تخت های بستری به جمعیت در استان با متوسط کشوری تفاوت دارد و به همین دلیل و در راستای تحقق کامل عدالت در سلامت روند توسعه زیر ساخت های بهداشت و درمان و به خصوص تخت های بستری و مراکز بیمارستانی با سرعت در حال انجام است.
وی با اشاره به شروع عملیات ساخت 3 بیمارستان جدید 540 تختخوابی در شهرستان های زاهدان، ایرانشهر و چابهار در دی ماه 1397 گفت: درآستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران احداث سه بیمارستان برزرگ در استان از ماندگارترین خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی در این استان پهناور و مرزی خواهد بود.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این مدت تکمیل نظام شبکه و 34 برابر شدن تعداد خانه های بهداشت روستائی از دیگر شواهد افتخار آمیز افزایش دسترسی مردم به خدمات نظام سلامت بوده است.
دکتر سید محمد هاشمی شهری با اشاره به تکمیل چرخه درمان بسیاری از بیماران در استان سیستان و بلوچستان گفت: مرکز درمان ناباروری، مرکز اشعه درمانی، بخش فوق تخصصی چشم پزشکی، بخش جراحی قلب باز، بخش پیوند کلیه، بخش پیوند قرنیه و مرکز تشخیص قبل از تولد تالاسمی از مهمترین این خدمات است که مسیر هم استانی های ما را از خارج استان کوتاه کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از کاهش 82 درصدی مرگ نوزادان، کاهش 84 درصدی مرگ مادران باردار،کاهش 100 درصدی موارد بیماری وبا ،کاهش 98 درصدی موارد مالاریا و افزایش 70 درصدی پوشش واکسیناسیون و رسیدن به پوشش 100 درصدی این شاخص خبر داد و گفت: این افتخارات نظام بهداشت و درمان در بهبود شاخص های سلامت مرهون مشارکت مردم، حمایت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تلاش شبانه روزی کارگزاران و کارکنان حوزه سلامت استان است.
آئین افتتاح همزمان 31 طرح بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ظهر روز دوشنبه 15 بهمن ماه با حضور جمعی از مسئولین استانی در تالار بوعلی دانشکده دندانپزشکی زاهدان برگزار شد.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment