ضرورت ارائه آموزش های خود مراقبتی به مردم جهت کنترل و مقابله با پشه آئدس
مردم باید در خصوص نحوه خود مراقبتی و راههای مقابله با پشه آئدس آگاه باشند تا از گسترش این پشه جلوگیری نمایند.

به گزارش روابط عمومی – دکتر مهدی زنگنه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست کمیته راهبری بیماری های منتقله از طریق پشه آئدس گفت: ارائه آموزش های خود مراقبتی و آگاه سازی مردم در خصوص بهسازی محیط در منازل و محیط زندگی موثرترین راه مقابله با پشه مهاجم آئدس است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: این پشه بیشتر در مکانهایی از قبیل آبهای راکد، لاستیکهای مستعمل و دور افتاده و آب های زیرگلدان و هر وسیله ای که در محیط زندگی و یا طبیعت رها شده و مقدار بسیار کمی داخل آن آب باشد تخمگذاری می کند، که می توان با ارائه آموزش های بهسازی محیط به مردم و خشکاندن آبهای راکد از وفور پشه ناقل بیماری و شیوع بیماریهای ناشی از پشه آئدس جلوگیری کرد.
دکتر سید مهدی طباطبایی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، اولین قدم برای کنترل و پیشگیری ازآئدس را مراقبت حشره شناسی عنوان کرد و افزود: تجهیز و راه اندازی انسکتاریوم حشره شناسی زاهدان، تقویت نیروی انسانی حشره شناسی، استاندارد سازی مراقبت های آزمایشگاهی می تواند در رصد و مراقبت ناقلین بسیار کمک کننده باشد.
مهندس فاطمی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از تشکیل ستاد استانی پیشگیری و مبارزه با بیماری های منتقله از آئدس مهاجم در قالب کمیته های پنج گانه خبر داد و افزود: با توجه به احتمال استقرار پشه آئدس در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه و به دنبال آن بروز بیماری، ساختار حاکمیت برنامه مدیریت ناقل مهاجم آئدس با مشارکت سایر دستگاه های اجرایی تدوین و در حال اجرا می باشد.
مهندس ساکنی، رئیس گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با توجه به صید پشه در جنوب استان و شناسایی مواردی از بیماری تب دانگ، مداخلات و فعالیت های دانشگاه در راستای مراقبت و کنترل این بیماری تشدید یافته است و در حال حاضر در مبادی ورودی مرزی، فرودگاه های بین المللی و پایانه های مسافربری چک حشره شناسی صورت می گیرد.
رئیس گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: در راستای کنترل و پیگشیری از این پشه در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، 20 پایگاه دیده وری تشحیص تب دانگ و 31 سایت چک و مراقبت حشره شناسی جهت رصد پشه فعال می باشد که تاکنون این پشه در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشاهده نشده است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان