ثبت اختراع نان لواش آنتی دیابتیک با عصاره هسته خرما بر پایه فناوری نانو در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
برای نخستین بار در دنیا، نان لواش سنتی خشک با خواص آنتیدیابتیک، غنیشده با نانوذرات حاوی عصاره هسته خرمای ربی، توسط محقق دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ثبت رسید.

به گزارش روابط عمومی - دکتر علیرضا انصاری، سرپرست معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این باره گفت: این نان سالم، حاصل ۴ سال تحقیق و پژوهش دکتر صفرزائی محقق دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
دکتر صفرزائی، دکترای تخصصی فناوری مواد غذایی و کارشناس پژوهش دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درباره این نوآوری گفت: ابتدا با کسب مجوز از کمیته اخلاق دانشگاه، فرآیند آزمایشگاهی شامل عصارهگیری فراصوت از هسته خرما، فرمولاسیون نان، و بررسی اثربخشی محصول در مدلهای حیوانی و انسانی انجام شد و پس از تأیید نتایج مثبت، اختراع در مرکز مالکیت معنوی کشور به ثبت رسید.
به گفته دکتر صفرزایی، این محصول ضمن داشتن اثربخشی بالا در کاهش قند خون، ویژگیهایی همچون ماندگاری بالا، هزینه تولید پایین، امکان حمل آسان، عدم نیاز به نگهداری خاص و افزایش جذب ترکیبات زیستفعال در بدن را داراست.
وی ادامه داد: هدف ما تبدیل یک ماده دورریز یعنی هسته خرمای ربی، که در استان سیستان و بلوچستان به وفور تولید میشود، به یک محصول سلامتمحور و با ارزش افزوده بالا بود. و این نان میتواند برای عموم مردم، بهویژه افراد در مرحله پیشدیابت یا مبتلا به دیابت، مفید باشد.
وی در پایان، خاطرنشان کرد: تولید فعلاً در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده و برای رسیدن به مرحله تولید انبوه نیازمند حمایت سرمایه گذاران در سالی هستیم که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان 'سرمایهگذاری برای تولید' نامگذاری شده است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان