اگر جامعه ای دارای مادران سالم باشد فرزند سالم هم خواهد داشت و سلامت باعث ایجاد توسعه یافتگی جوامع وارتقای  سواد سلامت مادران باردار  خواهد شد .

به گزارش روابط عمومی دکتر سید مهدی طباطبایی در همایش سلامت مادران وآغاز کمپین حمایت مادران باردار در زاهدان اظهار داشت: سلامت مادران باردار یکی از شاخص های توسعه یافتگی جامعه محسوب می شود که دولت و مردم در ایجاد آن نقش دارند.

وی تصریح کرد : با ایجاد کمپین سلامت مادران باردار برای سلامت مادر ان استان حمایت طلبی می کنیم وباید شرایطی فراهم کنیم  که مادران جامعه به حق شرعی، عرفی و قانونی خود که همان سلامت است برسند، زیرا سلامت حق مسلم همه مردم است.

وی تاکید کرد : قطعا برای سلامت مردم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نقش 25 درصد  و مردم و دیگر نهادهای مربوط 75 درصد در ارتقای سطح سلامت جامعه  دخیل هستند.

وی خاطرنشان کرد: باید دولت ها بخواهند سلامت مادران باردار را تضمین کنند و تعهد سیاسی وجود داشته باشد وبارداریهای  پرخطر با ارائه آموزشهای سلامت کاهش یابد که برای رسیدن به این هدف باید سیستم مراقبت  از مادران  قبل از بارداری، بارداری و پس از زایمان ادامه داشته باشد تا سلامت آنان تضمین شود و در قبال مرگ مادران پاسخگو باشیم.

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد : در سیستان و بلوچستان سناریوهای مرگ مادران تکراری است و نظیر آن در سال های گذشته اتفاق افتاده که قابل پیشگیری است. و، هر چه توسعه یافتگی جوامع بیشتر شود شاهد کاهش مرگ ومیر مادران خواهیم بود.

.وی با اشاره به تشکیل کمپین حامیان سلامت مادران باردار گفت:  اگر جامعه ای دارای مادران سالم باشد فرزند سالم هم خواهد داشت و باایجاد توسعه یافتگی سواد سلامت مادران باردار  افزایش می یابدکه در نتیجه آن منجر به ارتقای اطلاعات سلامت مادران خواهد شد.

وی تصریح کرد: بارداری باید آگاهانه و مسئولانه باشد و خانم قبل و در هنگام بارداری و پس از زایمان  مورد ارزیابی سلامت قرارگیرد که حیاتی ترین زمان، هنگام زایمان است زیرا بالقوه می تواند خطرناک باشد و ممکن است به مرده زایی یا مرگ مادر منجر شود.

وی افزود: در سیستان و بلوچستان دومین دلیل مرگ مادران بعد از خونریزی بیماری های مزمن مثل دیابت، فشار خون و بیماری قلبی است و باید برای آن برنامه ریزی شود و شیوه زندگی در گسترش این بیماری های مزمن تاثیر بسزایی دارد و استفاده از غذاهای سنتی، کم تحرکی و دخانیات موجب افزایش این بیماری ها می شود.

لازم به ذکر است :در حاشیه این همایش ایستگاههای مشاوره شیردهی وزایمان دایر شده بود که تیم های سلامت خانواده وداوطلبان سلامت آموزشهای لازم را به مادران شرکت کننده ارائه دادند.

امتحانی10دیماه96

روابط عمومی واموربین الملل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

نسخه قابل چاپ 1396/10/10|News|١٧١٥٦

تمدید مهلت ارسال مقالات همایش ملی روانشناسی و آسیب های روانی –اجتماعی
روابط عمومی/در حاشیه نشست معاون بهداشتی وزیربهداشت با اعضای هیات رئیسه دانشگاه صورت گرفت : تقدیر از دو بهورز دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بعنوان کاربران برتر کشوری ثبت اطلاعات سلامت مردم در سامانه سیب
روابط عمومی/معاون بهداشتی وزارت بهداشت درزاهدان عنوان کرد :دست اندکاران سلامت استان سیستان وبلوچستان مرز داران سلامت اند .
گزارش تصویری از سفر آقای دکتر رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت به زاهدان
اعلام دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به عنوان یکی از 10 دانشکده دندانپزشکی برتر کشور از لحاظ شاخص H-INDEX
مطب های مستقر در کلینیک ویژه به منزله مطب های شخصی پزشکان است که حق ویزیت درآن با تعرفه دولتی اخذ می شود
قابل توجه پذیرفته شدگان مرحله تکمیل ظرفیت چهل و چهارمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی بالینی