دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان

اخبار > روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه در نشست خبری آنتی بیوتیکهاعنوان کرد:مصرف آنتی بیوتیک در ایران 16 برابر استاندارد دنیاست

مصرف آنتی بیوتیک در ایران 16 برابر استاندارد دنیاست یعنی در کشور سالیانه به اندازه کل اتحادیه اروپا این دارو استفاده می شود ومقاومت دارویی نتیجه خودسرانه استفاده از آنتی بیوتیکهاست که بدنبال آن روند درمان طولانی تر وهزینه های درمان افزایش می یابد .

دکترسید مهدی  طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درنشست خبری با اصحاب رسانه در هفته اطلاع رسانی آنتی بیوتیکها اظهار داشت :با توجه به اینکه مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها سبب مقاوم شدن بیماری ها در انسان و دام در مقابل این دارو شده، عمر آنتی بیوتیک ها در حال پایان یافتن است.

وی ادامه داد : براساس هشدار  سازمان جهانی بهداشت سالیانه 700 هزار نفر به دلیل ابتلا به عفونت ها و میکروب های مقاوم در مقابل آنتی بیوتیک جان خود را از دست می دهند و اگر مسئولان بهداشتی درمانی چاره ای نیندیشند  تا سال 2050 این مرگ و میر به بیش از 10 میلیون نفر می رسد که از مرگ و میر ناشی از سرطان ها بیشتر خواهد بود. :

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد :   مصرف بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیکها موجب بروز مقاومت های میکروبی و عفونت های بیمارستانی می شود

وی یادآور شد : ایرانی ها بی رویه آنتی بیوتیک مصرف می کنند و حتی برای بیماری های ویروسی و سرماخوردگی در زمان مراجعه به مراکز درمانی و مطب ها از پزشکان درخواست تجویز آنتی بیوتیک می کنند و از سوی دیگر با بیماری های نوپدید روبرو هستیم که در همه جهان نیز اتفاق می افتد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان خاطرنشان کرد: با توجه وجود  بیماران مبتلا به سل و مالاریا در استان سیستان وبلوچستان  مقاوم شدن بیماری های عفونی در مقابل آنتی بیوتیک زنگ خطری برای مردم این استان است.

دکتر طباطبایی افزود: مصرف آنتی بیوتیک در ایران 16 برابر استاندارد دنیاست یعنی در کشور سالیانه به اندازه کل اتحادیه اروپا این دارو استفاده می شود و امسال وزارت بهداشت برنامه هایی را برای مقاومت میکروب ها در مقابل آنتی بیوتیک ها در نظر گرفته که با همکاری رسانه ها تلاش داریم مضرات مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها را به مردم اطلاع رسانی کنیم.

وی آموزش پزشکان و دامپزشکان برای تجویز اصولی آنتی بیوتیک ها، اطلاع رسانی از مضرات مصرف آنتی بیوتیک ها به مردم و بررسی وضعیت میکروبی بیماری ها با رشد و توسعه زیرساخت های آزمایشگاهی را مهمترین گامهای برای پیشگیری از افزایش مقاومت بیماری ها در مقابل آنتی بیوتیک برشمرد.

دکتر فرزانه فرجیان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطرنشان کرد : سال 91 در حدود 65 درصد نسخه های پزشکان سیستان و بلوچستان داروهای آنتی بیوتیک مشاهده می شد که هم اینک این آمار به 51 درصد کاهش یافته است.

وی  رعایت نکردن دُز درمانی، دستور دارویی و کامل نکردن دوره درمان از سوی بیماران، فروش بدون نسخه آنتی بیوتیک ها از سوی داروخانه ها، تجویز غیر اصولی توسط پزشکان، استفاده از آنتی بیوتیک های مورد استفاده در انسان در دامداری ها به ویژه برای پیشگیری توسط دامپزشکان و تشویق داروخانه داران به خرید داروها با شرایط ویژه توسط شرکت های دارویی را از مهمترین عوامل شکل گیری چالش امروز در مصرف آنتی بیوتیک ها ذکر کرد.

دکتر فرجیان تصریح کرد :  مراجعه بیمار به بیمارستان و درمانگاه، انتقال باکتری مقاوم به دارو به بیماران دیگر به دلیل فقر بهداشتی و نبود نظافت محیط، گسترش باکتری مقاوم در کل جمعیت و استفاده از آنتی بیوتیک ها در تولید غذای دام و محصولات زراعی، ایجاد باکتری مقاوم به دارو در روده حیوان و انتقال باکتری مقاوم به دارو به انسان از طریق غذا و محیط و تماس مستقیم با حیوان از جمله علل گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی است.

لازم به ذکر است :به مناسبت هفته اطلاع رسانی آنتی بیوتیکها نشست خبری با حضور اعضای هیات رئیسه دانشگاه واصحاب رسانه استان در معاونت بهداشتی دانشسگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد .

امتحانی5 آذر96

روابط عمومی واموربین الملل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

1396/09/05

آغاز به کار همایش کشوری پیوند اعضا با هدف ترویج فرهنگ اهدای عضو در استان سیستان وبلوچستان
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همراه خیرین سلامت برای انجام اعمال جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد
برگزاری مرحله کشوری بخش کتبی بیست و سومین جشنواره قرآن و عترت در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
معاون فنی مرکز بهداشت استان عنوان کرد: آموزشهای عملی بصورت ایفای نقش، لازمه ارتقای مهارت ارائه دهندگان خدمات سلامت سطح یک
پیشنهاد معاون امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به صدا و سیمای مرکز استان؛ نذر سلامت با هدف ارتقاء سواد و شاخص های سلامت در استان
موفقیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در کسب سه مدال، در دهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور
بازدید معاون غذا و دارو دانشگاه از داروخانه های شبانه روزی زاهدان
اختصاص دو درصد سود سالیانه یک مجموعه صنعتی با مدیریت یک هم استانی مقیم مشهد به مجمع خیرین سلامت استان سیستان و بلوچستان
کمک خیرین در افزایش سواد سلامت یکی از نیاز های بزرگ برای توسعه سلامت و پیشگیری از بیماری ها
همه باید برای کاهش آلام بیماران و ارتقاء سلامت در استان سیستان و بلوچستان دست در دست هم دهیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در همایش بزرگ هم استانی های مقیم خراسان رضوی:
..............................
اجرای راند دوم عملیات سمپاشی مالاریا در شهرهای سوران وسراوان ...سم پاشی 80 کانون پرخطرمالاریا
سیستان و بلوچستانی های مقیم مشهد هم پیمان با هم برای کاهش آلام بیماران نیازمند و ارتقاء زیرساختهای بهداشتی و درمانی
معاون بهداشتی دانشگاه درنشست مشترک با مدیر کل زندانهای استان: لازمه تحقق عدالت در سلامت ارائه خدمات سلامت برابر به همه افراد چه در زندان ،چه در نقاط دوردست وشهرها ومراکز استانهاست .
انتصاب دکتر مریم زابلی مدیر گروه سلامت جمعیت دانشگاه بعنوان مشاور مدیرکل سلامت جمعیت وخانواده ومدارس وزارت بهداشت
دکتر سید محمد هاشمی شهری در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری برای کاهش آسیب های اجتماعی؛
از پیشنهادات و نظرات رسانه ها و جامعه خبری با ارائه راهکار سازنده استقبال می کنیم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در بازدید از مرکز خدمات جامع سلامت بیلری خاش : ارتقای کمی وکیفی خدمات سلامت درهمه مناطق استان از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان