دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان

اخبار > روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه در نشست خبری آنتی بیوتیکهاعنوان کرد:مصرف آنتی بیوتیک در ایران 16 برابر استاندارد دنیاست

مصرف آنتی بیوتیک در ایران 16 برابر استاندارد دنیاست یعنی در کشور سالیانه به اندازه کل اتحادیه اروپا این دارو استفاده می شود ومقاومت دارویی نتیجه خودسرانه استفاده از آنتی بیوتیکهاست که بدنبال آن روند درمان طولانی تر وهزینه های درمان افزایش می یابد .

دکترسید مهدی  طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درنشست خبری با اصحاب رسانه در هفته اطلاع رسانی آنتی بیوتیکها اظهار داشت :با توجه به اینکه مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها سبب مقاوم شدن بیماری ها در انسان و دام در مقابل این دارو شده، عمر آنتی بیوتیک ها در حال پایان یافتن است.

وی ادامه داد : براساس هشدار  سازمان جهانی بهداشت سالیانه 700 هزار نفر به دلیل ابتلا به عفونت ها و میکروب های مقاوم در مقابل آنتی بیوتیک جان خود را از دست می دهند و اگر مسئولان بهداشتی درمانی چاره ای نیندیشند  تا سال 2050 این مرگ و میر به بیش از 10 میلیون نفر می رسد که از مرگ و میر ناشی از سرطان ها بیشتر خواهد بود. :

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد :   مصرف بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیکها موجب بروز مقاومت های میکروبی و عفونت های بیمارستانی می شود

وی یادآور شد : ایرانی ها بی رویه آنتی بیوتیک مصرف می کنند و حتی برای بیماری های ویروسی و سرماخوردگی در زمان مراجعه به مراکز درمانی و مطب ها از پزشکان درخواست تجویز آنتی بیوتیک می کنند و از سوی دیگر با بیماری های نوپدید روبرو هستیم که در همه جهان نیز اتفاق می افتد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان خاطرنشان کرد: با توجه وجود  بیماران مبتلا به سل و مالاریا در استان سیستان وبلوچستان  مقاوم شدن بیماری های عفونی در مقابل آنتی بیوتیک زنگ خطری برای مردم این استان است.

دکتر طباطبایی افزود: مصرف آنتی بیوتیک در ایران 16 برابر استاندارد دنیاست یعنی در کشور سالیانه به اندازه کل اتحادیه اروپا این دارو استفاده می شود و امسال وزارت بهداشت برنامه هایی را برای مقاومت میکروب ها در مقابل آنتی بیوتیک ها در نظر گرفته که با همکاری رسانه ها تلاش داریم مضرات مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها را به مردم اطلاع رسانی کنیم.

وی آموزش پزشکان و دامپزشکان برای تجویز اصولی آنتی بیوتیک ها، اطلاع رسانی از مضرات مصرف آنتی بیوتیک ها به مردم و بررسی وضعیت میکروبی بیماری ها با رشد و توسعه زیرساخت های آزمایشگاهی را مهمترین گامهای برای پیشگیری از افزایش مقاومت بیماری ها در مقابل آنتی بیوتیک برشمرد.

دکتر فرزانه فرجیان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطرنشان کرد : سال 91 در حدود 65 درصد نسخه های پزشکان سیستان و بلوچستان داروهای آنتی بیوتیک مشاهده می شد که هم اینک این آمار به 51 درصد کاهش یافته است.

وی  رعایت نکردن دُز درمانی، دستور دارویی و کامل نکردن دوره درمان از سوی بیماران، فروش بدون نسخه آنتی بیوتیک ها از سوی داروخانه ها، تجویز غیر اصولی توسط پزشکان، استفاده از آنتی بیوتیک های مورد استفاده در انسان در دامداری ها به ویژه برای پیشگیری توسط دامپزشکان و تشویق داروخانه داران به خرید داروها با شرایط ویژه توسط شرکت های دارویی را از مهمترین عوامل شکل گیری چالش امروز در مصرف آنتی بیوتیک ها ذکر کرد.

دکتر فرجیان تصریح کرد :  مراجعه بیمار به بیمارستان و درمانگاه، انتقال باکتری مقاوم به دارو به بیماران دیگر به دلیل فقر بهداشتی و نبود نظافت محیط، گسترش باکتری مقاوم در کل جمعیت و استفاده از آنتی بیوتیک ها در تولید غذای دام و محصولات زراعی، ایجاد باکتری مقاوم به دارو در روده حیوان و انتقال باکتری مقاوم به دارو به انسان از طریق غذا و محیط و تماس مستقیم با حیوان از جمله علل گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی است.

لازم به ذکر است :به مناسبت هفته اطلاع رسانی آنتی بیوتیکها نشست خبری با حضور اعضای هیات رئیسه دانشگاه واصحاب رسانه استان در معاونت بهداشتی دانشسگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد .

امتحانی5 آذر96

روابط عمومی واموربین الملل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

1396/09/05

پیام رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به مناسبت حماسه سوم خردادماه:
ورزشکاران وعده غذایی سحری را حذف نکنند
استقلال مالی و مدیریتی کلینیک ویژه سلامت زاهدان
قابل توجه متقاضیان نقل انتقال
قابل توجه کارکنان شاغل، بازنشسته و مستمری بگیران دانشگاه
بر خلاف باور عمومی تشخیص قارچ های خوراکی از انواع سمی آن توسط مردم عادی امکان پذیر نیست
کشف و معدوم سازی 4800 بطری نوشیدنی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
شناسایی حدود 16 هزار فرد مبتلا به پرفشاری خون در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت
تفکیک زباله های عفونی از مبداء راهکاری کلیدی برای کاهش تبعات زباله های عفونی است
انجام بیش از 817 مورد پیوند قرنیه در بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی الزهرا(س) زاهدان
بسیج دانشجویی پیشانی تمامی فعالیتهای مذهبی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در دانشگاه هاست .
مسابقه فتح خرمشهر به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر (فقط مخصوص بانوان)
روابط عمومی/تشدید نظارتهای بهداشت محیطی در ماه مبارک رمضان ...از خرید زلوبیا بامیه با رنگ تیره پرهیز کنید.
ادامه ارائه خدمات تخصصی دندانپزشکی در کلینیک ویژه دانشکده دندانپزشکی زاهدان در ماه مبارک رمضان
بررسی و داوری 10 طرح و ایده فن آورانه در سومین جلسه شورای فن آوری دانشگاه علوم پزشکی ز اهدان
برگزاری نخستین کارگروه کاهش تصدی گری و برون سپاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اولویت درخواست های واحد های دور از مرکز
ارزیابی برنامه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای استقبال اززائرین اربعین حسینی